Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Kasım 2010 Cuma

Retro Zamanı : Katherine Hepburn

Abone olduğum dergi her ay elime ulaşıyordu ulaşmasına ama üşengeç bünyem nedense sayfalarını bile açmadan sehpanın üzerine diğerlerinin yanına koymaktan başka birşey yapmıyordu uzun zamandır. Bayram tatilini fırsat bilerek son sayıyı da yanımda götürdüm bu sefer. Babaeski semalarında temiz havada okumak daha keyifli olacaktı. Yeni güzel şeyler üretemeyen insanoğlunun vintage modası son yıllarda başını almış giderken bundan sadece giydiklerimiz, dinlediklerimiz etkilenmekle kalmamıştı. Hangi sayfayı çevirirsem çevireyim eskiye dair, o zamanların efsanelerinden birkaç örnek daha görebilmekteydik. Ama beni son zamanlarda en çok etkileyen karakter 96 yıllık ömrü boyunca her daim kült olmayı başaran Katherine Hepburn'dan başkası değildi. Kendine has maskülen tarzı, özel yaşamını hiç bir zaman medyayla paylaşmaya yanaşmayan tavrı oyunculuğun yanı sıra çok iyi bir yazar olmasıyla da tanınmaktaydı. Yaşadığı dönemin herzaman daha ilerisindeydi ve bunu da çevresindekilere hissettirmekle kalmayıp günümüze kadar taşıdı.

İlk filmlerinde genellikle güçlü kadın rollerinde göründü. Kariyeri boyunca 12 kez aday gösterildiği Oscar’ı 4 kez kazanarak bir rekora imza attı. Bu rekor ancak 1990’ların sonunda Meryl Streep tarafından kırılabildi. Üçüncü filmi Morning Glory ile ilk kez Oscar heykelini kucakladığında 26 yaşındaydı.
Aktör Spencer Tracy’yle 27 yıl büyük aşk yaşadı. Birlikte dokuz film çevirdiler. 1999’da Amerikan Film Enstitüsü’nün “bütün zamanların en büyük kadın oyuncusu” ilan ettiği Katharine Hepburn, 29 Haziran 2003'te 96 yaşında öldü.

Onun filmlerini sinemada izleme şansına nail olamasak ta güzelliğini, aklını ve tarzını benimsemek halen mümkün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder